Neem contact op met karateschool Keishikai

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de hoofdleraar Kees Nieuwenhuizen Jokyo:

Mail: info@keishikai.nl

Telefoon:
06 - 1731 9227

of kijkt u eens op onze Contactpagina en meld u aan voor een GRATIS proefles.
Vind Keishikai op Facebook

óf Instagram:
 
Wij zijn een supporter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur:

Examens

Minimaal 2 keer per jaar worden er kyu-graad examens afgenomen in dojo Keishikai. Tijdens deze examens kunnen de kandidaten een hogere kyu-graad (kleur band) behalen. Voor de jeugd t/m 15 jaar zijn er speciale jeugdexameneisen opgesteld. Hierin zijn tussen graduaties (slippen) opgenomen om de stappen naar een volledige overgang naar een andere kyu-graad te vereenvoudigen.

Tijdens deze kyu-graad examens laten de kandidaten allerlei aangeleerde karate technieken zien, waaronder verdedigingen zoals weringen en ontwijkingen, aanvalstechnieken zoals stoten en trappen. Ook andere onderdelen zoals Kata (schaduwgevecht) en diverse Kumite (sparren) vormen met partner behoren tot het examen. De examens worden afgenomen door een examencommissie.

De Dan-graden (zwarte band) worden 2 maal per jaar centraal afgenomen door de Dan-graden Examen Commissie van de GKH onder leiding van Jan van den Dries Kyoshi. Daarnaast is het mogelijk om internationaal een Dan-graad examen af te leggen op een Europese stage.

Onderstaand de exameneisen voor de verschillende leeftijdsgroepen (klik om te downloaden):

Tot 8 jaar: Exameneisen Junioren Keishikai stip examens
Vanaf 8 jaar: Exameneisen Kyu-graden-junioren Keishikai
Vanaf 15 jaar: Exameneisen kyu-graden-senioren Keishikai

Alle filmpjes om je kata’s te oefenen vind je hier:  http://keishikai.nl/site/film/

Informatie boekje voor jeugd : Jeugd_informatie_boekje_GKH_Keishikai_JUN2023  (instructie bandknopen in hoofdstuk 15!)

Voor inschrijven voor het Kyu-graad examen is het voldoende je aan te melden via de Agenda op deze site. Je hoeft geen inschrijfformulier meer in te leveren! Geef bij je inschrijving je huidige graad op. Je hoeft bij inschrijving niet te betalen! In principe ga je op voor je eerstvolgende graad of slip.
De kosten verbonden aan het examen (zie hieronder) worden verrekend met de eerstvolgende automatische incasso. ​Leden via het Jeugdsportfonds kunnen​ de kosten voor de kyu-graad waarvoor men slaagt overmaken naar de Keishikai rekening, voor de kosten ontvangen zij bij bekend zijn van de examenresultaten een mail.

Zorg ervoor dat je je paspoort van tevoren inlevert in de dojo bij de Jokyo of Senpai of uiterlijk op de examendag zelf.
Zonder overleggen van het GKH karatepaspoort is deelname aan het examen niet mogelijk!

Al doe je voor het eerst examen dan heb je nog geen karate paspoort, maar krijg je die bij de bekendmaking van de resultaten of uitreiking van de diploma’s. Ben je je paspoort kwijt? Geef dan tijdig aan dat je een nieuwe wenst. De kosten hiervoor zijn € 10,-.

Examengeld:

Alle slip examens (geel – oranje – groen-blauw) = € 4,50          5e kyu (groene band) = € 10,50
10e kyu (witte band met gele slip) = € 4,50                              5e kyu met blauwe slip = € 4,50
9e kyu (gele band) = € 6,00                                                      4e kyu (blauwe band) = € 12,50
8e kyu (gele band met 1 oranje streep) = € 7,00                          4e kyu met bruine slip = € 4,50
7e kyu (gele band met 2 oranje strepen) = € 8,00                         3e kyu (bruine band) = € 13,50
6e kyu (oranje band) = € 9,00                                                       2e kyu (bruine band met 1 zwarte streep) = € 14,50
6e kyu met groene slip = € 4,50                                                      1e kyu (bruine band met 2 zwarte strepen) = € 15,50

NB: Het examengeld is exclusief de nieuwe band eventueel behorend bij de kyu-graad. De banden (obi’s) in alle kleuren kosten: €6,-.
Alle slips voor op de banden bij het behalen van een stipexamen zijn gratis.