Neem contact op met karateschool Keishikai

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de hoofdleraar Kees Nieuwenhuizen Jokyo:

Mail: info@keishikai.nl

Telefoon:
06 - 1731 9227

of kijkt u eens op onze Contactpagina en meld u aan voor een GRATIS proefles.
Vind Keishikai op Facebookóf Instagram:

Wij zijn een deelnemer van Sjors Sportief!!! 
Wij zijn een supporter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur:

Doelgroepen

karate voor jeugd en volwassenen

Jeugd

Bruce Lee, Karate-kid, de Ninja Turtles en Kung-fu Panda. Allemaal helden van de TV die met hun spectaculaire trappen en stoten de slechteriken te lijf gaan. Ze worden van alle kanten aangevallen en toch staan ze hun mannetje. We gaan het niet mooier maken dan het al is. Leren jezelf te verdedigen zoals de helden op TV is niet makkelijk. Je moet er veel voor oefenen, maar de echte doorzetters halen het wel. Je moet het alleen heel graag willen en dan leer je het écht.

DSC_2698

Tijdens de karatelessen leer je precies hoe je moet trappen en stoten om zo beter je mannetje te staan in gevaarlijke situaties. Maar wat nog veel belangrijker is: doordat je sterker wordt, voel je je ook zekerder. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en wordt je rustiger. Je kunt beter aangeven wat je wilt en omdat je rustiger bent, blijkt het vaak helemaal niet meer nodig om te vechten.

DSC_2695

Karateschool Keishikai heeft ruime ervaring in het spelenderwijs aanleren van het karate. De nadruk bij alle lessen ligt op plezier, veiligheid en het leermoment. De karateschool staat garant voor goede, zinvolle en plezierige trainingen. Een proefles bij ons is gratis! Dat houdt in dat je rustig een keer met je ouders kan komen proeven voor je met hen een keuze maakt.

Lees hier alvast het Jeugd Informatieboekje van Karateschool Keishikai om een beeld te krijgen van hoe wij karate trainen met onze junioren.

Volwassenen

DSC_9570

Voor volwassenen biedt Karateschool Keishikai ruime mogelijkheden. Voor de sportkarateka zijn er voldoende mogelijkheden om deel te nemen aan regionale of nationale wedstrijden. Maar ook voor het recreatief beoefen van karate ben je aan het goede adres.

Karate streeft naar harmonie tussen lichaam en geest door middel van oude krijgskunstoefeningen, waarin zelfverdediging, filosofie en lichaamskunst op unieke wijze gecombineerd worden. Niet het bereiken van bepaalde fysieke einddoelen, maar juist het leerproces ofwel ‘de weg’ staat centraal

Ongemerkt ontwikkel je een scherpe intuïtie, aandacht, concentratie, innerlijke rust, weerbaarheid, zelfdiscipline en respect. Het zal duidelijk zijn dat Karate-do, waarmee wij ons bezig houden, meer is dan alleen sport en zelfverdediging.

De nadruk ligt tijdens de karatelessen in de eerste plaats op het ontwikkelen van je karatetechnieken. Leren om goede stoten, slagen en trappen te plaatsen en goed te kijken naar je te­genstander om zijn aanvallen te kun­nen ontwijken of pareren. Technische oefeningen worden afge­wisseld met explosieve oefeningen met een partner. Een heerlijke manier om je eens lekker uit te leven en tegelijk aan je kracht en je conditie te werken.

Na enkele maanden trainen zul je mer­ken dat je snel vooruit gaat. Dan wordt het ook leuker om met een wat meer gevorderde karateka te oefenen. Ook dat kan, want de karateschool heeft karateka’s op alle niveaus. Naarmate je beter wordt kun je steeds sterkere tegenstanders opzoeken om jezelf steeds meer te bekwamen in de kunst van het kara­te.

Keishikai28Juni2010 023

Karate kan uitstekend worden ingezet om jezelf te leren verdedigen. Het beoefenen maakt je zelfverzekerd, verandert je uitstraling en scherpt je zintuigen en motoriek. Dit maakt je meer zelfbe­wust en geeft zelfvertrouwen. Je voelt je veiliger op straat en straalt dit ook uit. Deze uitstraling maakt dat je min­der snel uitgekozen wordt als slacht­offer. Je kunt bij een willekeurige les naar binnen lopen. Neem een shirt en sportbroek mee en je kunt meteen meedoen! Uiteraard kun je ook eerst eens rustig kijken hoe het bij ons toegaat. Proef de sportieve, maar zeker ook de ontspannen en prettige sfeer van onze trainingen.