Neem contact op met karateschool Keishikai

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de hoofdleraar Kees Nieuwenhuizen Jokyo:

Mail: info@keishikai.nl

Telefoon:
06 - 1731 9227

of kijkt u eens op onze Contactpagina en meld u aan voor een GRATIS proefles.
Vind Keishikai op Facebook

óf Instagram:
 
Wij zijn een supporter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur:

Over karate

Waarom karate?

Karate is een sport die heel veel mensen aanspreekt; jong én oud, jongens en meisjes. Je ontwikkelt een goede conditie, snelheid en lenigheid. En daarbij voel je je ook sterker en krijg je meer zelfvertrouwen.
Samenwerken is ook erg belangrijk in onze trainingen en dat zien we ook als een belangrijke meerwaarde van onze sport. Om goed te kunnen worden heb je elkaar echt nodig!

Beginnen met karate kan op elk moment, omdat iedereen zich in zijn eigen tempo ontwikkeld. Ervaring is niet vereist. In de lessen wordt er zoveel als mogelijk naar gestreefd iedereen op zijn eigen nivo te laten trainen.De trainingen bij Keishikai staan open voor iedereen vanaf 5 jaar. We trainen gemengd en er zijn twee lesavonden in de week; zowel voor de jeugd als voor de volwassenen. Waarom zou ik dit doen?

Het beoefenen van karate is voor veel karateka een doel op zich. In Karate Do is het te volgen pad belangrijker dan het te bereiken doel. Het bereikte doel is namelijk slechts tijdelijk, een moment. Er zijn meer bijkomende voordelen. Zoals alle vechtsporten bevorderen alle onderdelen van de training, het uithoudingsvermogen, reactievermogen, kracht en snelheid. Tevens verkrijg je door de training een grote mentale discipline (Shi) en respect (Kei) voor elkaar. Ook mentale en spirituele ontwikkeling is een onderdeel van de trainingen.

Voor karateka die aan wedstrijdverband meedoen zijn er speciale selectietrainingen voor de onderdelen kata (schijngevecht) en kumite (sparren). Voor de junioren worden er regelmatig wedstrijden georganiseerd. Deze wedstrijden zijn laagdrempelig én in de regio om het zowel voor de jeugdige als de begeleidende ouder aantrekkelijk te houden. Voor de junioren én de senioren zijn er eens per jaar tijdens de Keishikai clubkampioenschappen kata en kumite wedstrijden. Er wordt dan gestreden voor de felbegeerde all-round karateka wisselbokaal.