Neem contact op met karateschool Keishikai

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de hoofdleraar Kees Nieuwenhuizen Jokyo:

Mail: info@keishikai.nl

Telefoon:
06 - 1731 9227

of kijkt u eens op onze Contactpagina en meld u aan voor een GRATIS proefles.
Vind Keishikai op Facebookóf Instagram:

Wij zijn een deelnemer van Sjors Sportief!!! 
Wij zijn een supporter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur:

Clinics Jeugd – Weerbaarheid

We willen dat onze kinderen zich veiliger en zelfverzekerder voelen in kwetsbare situaties. Zelfverdediging begint met voor jezelf opkomen, je grenzen stellen, NEE leren zeggen, jezelf de moeite waard vinden om voor te vechten, niet alleen fysiek, maar vooral ook mentaal. Voorwaarde is dat kinderen zich bewust worden van de reeds aanwezige fysieke en mentale kracht en weerbaarheid.

Daarom behoort bij zelfverdediging de mentale en fysieke training onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. In het mentale gedeelte wordt geleerd om op te komen voor jezelf, grenzen aan te geven en op tijd ‘NEE’ te leren zeggen. De kinderen worden zich bewust van houding en uitstraling, die uiteindelijk voor 90% het zelfbehoud bepalen. In deze fase groeit het vermogen assertief op te treden.

In het fysieke gedeelte leren ze de eigen kracht te ontdekken en in geval van nood toe te passen. Daarbij horen o.a. bevrijdingstechnieken, het gebruik van eigen lichaamswapens en de kennis van kwetsbare plekken. Een combinatie van oosterse vechtkunsten wordt hierbij toegepast.

De fysieke en mentale training maakt kinderen zelfverzekerd, verandert hun uitstraling en scherpt de zintuigen en motoriek. Dit zorgt voor meer zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Ze voelen zich veiliger op straat of schoolplein en stralen dit ook uit. Door die uitstraling worden ze minder snel uitgekozen wordt als slachtoffer.

Voor het verzorgen van clinics kunt u contact opnemen met dojo-instructeur Kees Nieuwenhuizen Jokyo.