Neem contact op met karateschool Keishikai

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de hoofdleraar Kees Nieuwenhuizen Jokyo:

Mail: info@keishikai.nl

Telefoon:
06 - 1731 9227

of met assistentleraar Rob Molenaar Senpai:

Mail: molenaar.rob@gmail.com

Telefoon:
06 - 4687 97 49

of kijkt u eens op onze Contactpagina en meld u aan voor een GRATIS proefles.


 
 
Wij zijn een supporter van het

Clinics

Clinics Jeugd – Weerbaarheid

We willen dat onze kinderen zich veiliger en zelfverzekerder voelen in kwetsbare situaties. Zelfverdediging begint met voor jezelf opkomen, je grenzen stellen, NEE leren zeggen, jezelf de moeite waard vinden om voor te vechten, niet alleen fysiek, maar vooral ook mentaal. Voorwaarde is dat kinderen zich bewust worden van de reeds aanwezige fysieke en mentale kracht en weerbaarheid.

Daarom behoort bij zelfverdediging de mentale en fysieke training onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. In het mentale gedeelte wordt geleerd om op te komen voor jezelf, grenzen aan te geven en op tijd ‘NEE’ te leren zeggen. De kinderen worden zich bewust van houding en uitstraling, die uiteindelijk voor 90% het zelfbehoud bepalen. In deze fase groeit het vermogen assertief op te treden.

In het fysieke gedeelte leren ze de eigen kracht te ontdekken en in geval van nood toe te passen. Daarbij horen o.a. bevrijdingstechnieken, het gebruik van eigen lichaamswapens en de kennis van kwetsbare plekken. Een combinatie van oosterse vechtkunsten wordt hierbij toegepast.

De fysieke en mentale training maakt kinderen zelfverzekerd, verandert hun uitstraling en scherpt de zintuigen en motoriek. Dit zorgt voor meer zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Ze voelen zich veiliger op straat of schoolplein en stralen dit ook uit. Door die uitstraling worden ze minder snel uitgekozen wordt als slachtoffer.

Voor het verzorgen van clinics kunt u contact opnemen met dojo-instructeur Kees Nieuwenhuizen Jokyo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Clinics Volwassenen

Zonder direct met allerlei trappen en stoten in de weer te gaan heeft karateschool Keishikai tal van andere mogelijkheden om prettig met elkaar te kunnen bewegen in het licht van de filosofie van de Oosterse gevechtskunsten.

Voor bedrijven en scholen bieden we clinics aan waarbij de nadruk wordt gelegd op het samen bewegen en samen ervaren.

Via grondingsoefeningen kom je in balans met jezelf en, uiteindelijk na flink samen oefenen, met elkáár. Je leert in een flow met elkaar te bewegen. Door de kennis van deze flow ben je ook in staat te stoppen, te parareren of energieën af te leiden.

Ongemerkt ben je ineens met een Oosterse gevechtskunst bezig. Uiteraard worden ook uitgebreid de traditionele Goju ademhalingsoefeningen getraind.

Resultaat van deze clinic zijn o.a. beter in teamverband kunnen werken, meer respect voor jezelf en anderen, beter om kunnen gaan met stress, groter doorzettingsvermogen, assertiever en zelfverzekerder.

 

 

 

Karate & Argentijnse Tango

Naast de nadruk op zelfverdediging wat in bovenstaande clinic wordt beschreven kan via karateschool Keishikai ook het pad bewandeld worden van Japans karate naar Argentijnse Tango. Er wordt letterlijk een brug geslagen tussen 2 werelddelen!

De overeenkomsten en verschillen in bewegen tussen de Argentijnse Tango dans uit Buenos Aires en het karate do afkomstig van het vaste land Japan vullen elkaar juist aan en zorgen voor een harmonieus geheel. Het volgen van de weg van de lege hand en elkaar in de dans is een belevenis op zich.

57232e0d85-image020

Beginnend met simpele individuele grondingsoefeningen en loopoefeningen wordt al gauw met een partner geoefend, want uiteraard “it takes 2 to tango”! Juist door met elkaar te oefenen, help je elkaar naar een betere balans en houding. Zonder aan elkaar te trekken of te duwen ben je uiteindelijk in staat gezamenlijk soepel, efficiënt en gracieus te bewegen.

Tijdens deze clinic ontbreekt uiteraard de Oosterse en de Argentijnse tango muziek niet.
Voor het verzorgen van clinics kunt u contact opnemen met dojo-instructeur Kees Nieuwenhuizen Jokyo.