Neem contact op met karateschool Keishikai

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de hoofdleraar Kees Nieuwenhuizen Jokyo:

Mail: info@keishikai.nl

Telefoon:
06 - 1731 9227

of met assistentleraar Rob Molenaar Senpai:

Mail: molenaar.rob@gmail.com

Telefoon:
06 - 4687 97 49

of kijkt u eens op onze Contactpagina en meld u aan voor een GRATIS proefles.


 
 
Wij zijn een supporter van het

Welkom

                     op de site van Karateschool Keishikai!

Karate is een sport die heel veel mensen aanspreekt; jong én oud, meisjes en jongens, dames en heren. De trainingen bij Keishikai staan open voor iedereen vanaf 5 jaar. Ervaring of voorkennis is niet nodig. Het hele jaar zijn er wekelijks twee lesavonden. Op de maandag- en de vrijdagavonden worden zowel voor jeugd als volwassenen karatelessen gegeven. Er zijn 2 junioren groepen voor jongeren van 5 t/m 10 en 11 t/m 15 jaar en een groep voor volwassenen vanaf 15 jaar. Deelname aan wedstrijden en stages is ook mogelijk. Karateschool Keishikai is een landelijk en internationaal erkende karateschool en al 12 jaar een begrip in Veenendaal. De karatestijl die wordt beoefend is het Goju Kai Karate Do op een manier zoals deze nog steeds traditioneel in Japan wordt gegeven. Bij karateschool Keishikai staat de Kei voor respect, de Shi voor strijder en de Kai voor vereniging. Samen respectvol trainen staat dus hoog in het vaandel. In onze dojo (school) heerst een veilig en verantwoord sportklimaat met volop ruimte voor ieders persoonlijke ontwikkeling. We vinden het namelijk erg belangrijk dat iedereen zich welkom en prettig voelt. De trainingen worden verzorgd door Kees Nieuwenhuizen Jokyo (5e dan), die al 35 jaar de Goju-karatestijl beoefent. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers actief die assisteren bij de lessen of samen zorgen voor leuke activiteiten buiten de lessen om.

In Nederland is karateschool Keishikai aangesloten bij de G.K.H. (Goju Kai Karate Do Holland) onder leiding van Jan van den Dries (7e Dan, Shihan Kyoshi) en internationaal bij de Japanse I.K.G.A. (International Karate Do Goju Kai Association) onder leiding van Goshi Yamaguchi (8e Dan, Saiko Shihan). Meer info via Gojukai.nl

Alle trainingen worden gegeven in Gymzaal Vallei (naast het zwembad “De Vallei”), Sportlaan 3, 3905 AD Veenendaal. Voor de ingang van Karateschool Keishikai gaat u bij de ingang van Gymzaal Vallei RECHTSAF of RECHTDOOR de trap naar beneden. Dus, niet linksaf, want dan ga je naar LaVita.

Tot ziens in dojo Keishikai!

Keishikai_Veenendaal_logo_670px

 

Maandag 2 september 2019 starten alle trainingen weer bij Karateschool Keishikai:

 

BACK TO KARATE!

We hebben er weer zin in!


Start sportseizoen bij Karateschool Keishikai met 5 weken lang gratis proeflessen.


Altijd al nieuwsgierig geweest wat vele mensen over de hele wereld beweegt om karate te doen? Wil je letterlijk meer gaan bewegen en je een gezonde levensstijl aanmeten? Kom dan na de zomervakantie sporten bij Karateschool Keishikai!

Op maandag 2 september 2019 starten alle lessen weer. Om te vieren dat Kees Nieuwenhuizen deze zomer is geslaagd voor zijn 5e Dan-graad in het Yamaguchi Gojukai Karate Do zijn er de komende 5 weken gratis proeflessen voor iedereen die wil kennismaken met karate als sport, zelfverdediging, discipline en kunstvorm.

De eerste gratis proefles start op maandag 2 september en de laatste zal worden gehouden op vrijdag 4 oktober 2019.
Voor de leeftijdsgroepen en de tijden zie het Trainingsschema hier aan de rechterkant. –>

Heb je interesse in karate?
Leeftijd of ervaring is van geen enkel belang.
Meld je dan gauw aan voor de gratis proeflessen via dit inschrijfformulier.
Tot ziens in dojo Keishikai!


 


Een letterlijk zeer geslaagd karate zomerkamp in Hongarije.

Van zaterdag 13 juli tot en met vrijdag 19 juli 2019 vond de 34e Europese Gojukai Karate-Do Seminar plaats in het Olympisch Centrum te Tata in Hongarije.

Deze stage of gashuku (Japans voor Karate Zomerkamp) stond onder leiding van Saiko Shihan Goshi Yamaguchi (8ste Dan, Hanshi). Ook zijn zoon Gohei Yamaguchi (5e dan, Shihan) was aanwezig en gaf les. Naast de leerzame lessen vonden voorafgaand de Europese Kampioenschappen plaats met een drietal ereplaatsen voor leden van Gojukai Karatedo Holland. Voor Jokyo Kees Nieuwenhuizen van Karateschool Keishikai uit Veenendaal was het heel bijzonder dat hij uitgerekend 8 jaar geleden zijn 4e Dan haalde in Tata en nu wederom slaagde in Hongarije, ditmaal voor zijn 5e Dan!

 


Het lek is gedicht! ALLE karatelessen zijn wederom in dojo Keishikai, gymzaal De Vallei.

 
 
Maandag 17 juni 2019 was er geen wateroverlast meer en konden we weer terecht in onze eigen dojo. Zonder tegenbericht vinden alle lessen hier gewoon weer plaats. 
 
Afbeeldingsresultaat voor waterpret
 

Technische Stagedag “Hojo Undo binnen het Gojukai Karate do” grote inspiratiebron.

Training met de Chi Ishi.

De traditionele trainingsvormen binnen het Gojukai Karate Do, de hojo undo stonden vandaag centraal bij de technische stage dag georganiseerd door de GKH in de budozaal van Hans Roos te Oud-Beijerland.

Vanuit dojo Keishikai waren uiteraard Rob senpai en Kees Jokyo van de partij. Veel geleerd (ook van de interactieve sessies), zeer geïnspireerd en super gemotiveerd dit weer serieus op te pakken! Kanbatai! 
Voor meer foto’s klik hier

 


Keishikai paastraining in de bossen van Kwintelooijen op zaterdag 20 april 2019.

Op zaterdag 20 april 2019 werd in de bossen van Kwintelooijen de Keishikai Karate Paastraining gehouden. De paashaas was de Karate Kids niet vergeten dit jaar!

Met voor deze tijd van het jaar wel zeer hoge temperaturen van zo’n 25 graden had de paashaas er best moeite mee om de eieren niet in chocolademelk te laten smelten! ’s Ochtends om 10:00 uur werd begonnen met het laatste Karatepaashazen nieuws bij de shelter voor de “fietsenstalling” op Kwintelooijen. In de Keishikai buiten dojo werd begonnen met zazen. Na de gezamenlijke warming-up werd in tweetallen balans en krachtoefeningen gedaan. Deze gingen met een bruggetje over naar een kumite-oefening, waarbij in de afronding de basis van het hiervoor geleerde kon worden toegepast. Het tweede uur stond in het teken van de eierenjacht door de bossen van Kwinteloijen. Senpai Thomas, André en Tjibbe begeleidden de karate kids naar de verstopplek. Onderweg werden de kids wederom beproefd met verschillende oefeningen. Gelukkig waren ze allen voldoende getraind om voordat het verstopte chocolade aan paaseieren en hazen was gesmolten te vinden. Alle buit werd verzameld op een kleedje, zodat om de beurt iedereen hiervan iets kon uitkiezen. Na terugkomst in de buitenbosdojo werd na de zazen het chocolade karatekuiken als trofee uitgereikt aan de kids. Tenslotte na een korte lunch hadden alle volwassen karateka nog een “Klaas-Kan-Alles-training” waarbij de nadruk lag op de voorbereidingen voor Klaas zijn Nidan-examen zondag 28 april 2019. Toi, toi, toi Klaas! Het was een mooie zonovergoten geslaagde dag mede dankzij de begeleiders Thomas, Klaas, André en Tjibbe, alle ouders en natuurlijk de Keishikai Karate Kids zelf!

Voor foto’s klik hier.

Karate Kid Senpai Training

Vrijdag 15 februari 2019 hadden 2 leerlingen van juniorgroep2 van Keishikai een karateles voorbereid.

Asala en Doha hadden hun uiterste best gedaan om een snelle, zware, leuke en leerzame les te gaan geven en,…. dat was hun prima gelukt! Paar rondjes warm rennen door de zaal, Karatetikkertje, “2,3 en 4 is te veel”-tikkertje, afval springtouwen met de hele groep en last but not least een heel karateparcours met alle ingrediënten voor kracht, snelheid, behendigheid en techniek erin verwerkt! Uiteraard werd op dit parcour een strijd geleverd door de jongens tegen de meiden! Maar net wonnen de jongens. We kregen deze avond een staaltje intrinsieke motivatie voorgeschoteld van de bovenste plank! Dat wat de karate kids zelf verzinnen en graag willen gaat natuurlijk zoveel beter! Jokyo Kees is trots op de inzet van alle karate kids en de senpais Doha en Asala voor het geven van een super training!