Neem contact op met karateschool Keishikai

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de hoofdleraar Kees Nieuwenhuizen Jokyo:

Mail:
info@keishikai.nl

Telefoon:
06 - 1731 9227

of met assistentleraar Rob Molenaar Senpai:

Mail:
molenaar.rob@gmail.com

Telefoon:
06 - 4687 97 49

of kijkt u eens op onze Contactpagina en meld u aan voor een GRATIS proefles.


 
 
Wij zijn een supporter van het

Welkom

                     op de site van Karateschool Keishikai!

Karate is een sport die heel veel mensen aanspreekt; jong én oud, meisjes en jongens, dames en heren. De trainingen bij Keishikai staan open voor iedereen vanaf 5 jaar. Ervaring of voorkennis is niet nodig. Het hele jaar zijn er wekelijks twee lesavonden. Op de maandag- en de vrijdagavonden worden zowel voor jeugd als volwassenen karatelessen gegeven. Er zijn 2 junioren groepen voor jongeren van 5 t/m 10 en 11 t/m 15 jaar en een groep voor volwassenen vanaf 15 jaar. Deelname aan wedstrijden en stages is ook mogelijk. Karateschool Keishikai is een landelijk en internationaal erkende karateschool en al 12 jaar een begrip in Veenendaal. De karatestijl die wordt beoefend is het Goju Kai Karate Do op een manier zoals deze nog steeds traditioneel in Japan wordt gegeven. Bij karateschool Keishikai staat de Kei voor respect, de Shi voor strijder en de Kai voor vereniging. Samen respectvol trainen staat dus hoog in het vaandel. In onze dojo (school) heerst een veilig en verantwoord sportklimaat met volop ruimte voor ieders persoonlijke ontwikkeling. We vinden het namelijk erg belangrijk dat iedereen zich welkom en prettig voelt. De trainingen worden verzorgd door Kees Nieuwenhuizen Jokyo (4e dan), die al 34 jaar de Goju-karatestijl beoefent. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers actief die assisteren bij de lessen of samen zorgen voor leuke activiteiten buiten de lessen om.

In Nederland is karateschool Keishikai aangesloten bij de G.K.H. (Goju Kai Karate Do Holland) onder leiding van Jan van den Dries (7e Dan, Shihan Kyoshi) en internationaal bij de Japanse I.K.G.A. (International Karate Do Goju Kai Association) onder leiding van Goshi Yamaguchi (8e Dan, Saiko Shihan). Meer info via Gojukai.nl

Alle trainingen worden gegeven in Gymzaal Vallei (naast het zwembad “De Vallei”), Sportlaan 3, 3905 AD Veenendaal. Voor de ingang van Karateschool Keishikai gaat u bij de ingang van Gymzaal Vallei RECHTSAF de trap naar beneden. Dus, niet linksaf, want dan ga je naar LaVita.

Tot ziens in dojo Keishikai!
Keishikai_Veenendaal_logo_670px


De Nieuwjaarsboodschap van Saiko Shihan draait dit jaar om “Moed”, een van de 4 kardinale deugden. Waarbij de eerste kanji (moed) gelezen moet worden in de vorm van “kracht/sterkte ​​/fortitudo” aangegeven met de 2e kanji​​.​Onder het genot van een drankje samen het nieuwe karatejaar inluiden! Alle leden, groot en klein en uiteraard ook alle ouders van harte welkom!


Veenendaal – Vrijdag 2112 2018
Vanavond werden in dojo Keishikai de gekleurde band oftewel de Kyu-graad Examens gehouden voor alle karateka. Jokyo Kees en Senpai Rob waren zeer verblijd en erg onder de indruk van de prestaties van alle junioren. Velen overstegen zichzelf tijdens het examen en alle junioren waren dan ook met vlag en wimpel geslaagd voor hun volgende graad bij hun Karate Examen. Ook bij de volwassenen werd een knap staaltje Gojukai Karate getoond en werden de karateka op alle onderdelen getest. Als afsluitend en belangrijk onderdeel bij een karate examen werden de kumite vaardigheden (het samen sparren) onder de loep genomen. Ook hier gold dat alle junioren op top niveau prestaties wisten neer te zetten. Bij de senioren werd naast het Gojukai Jiyu kumite ook de awase variant en het wedstrijd kumite geëxamineerd.


Workshop Karate door Timothy Peterse op maandag 19 november en woensdag 21 november 2018 bij LaVita.

Op maandag 19 november 19:00 – 20:30 uur voor volwassen karateka (vanaf 15 jaar).

Op woensdagmiddag 21 november voor alle jeugd (tot 15 jaar) van 17:15 – 18:15 uur.


Van vrijdag 26 t/m zondag 28 oktober 2018 werd het nationale trainingsweekend van de Gojukai Karate-Do Holland gehouden in het Noorden van Nederland te Stadskanaal.

Onder deskundige leiding van Jan van den Dries Kyoshi geassisteerd door Mark Van Diem Shihan, Joachim Joachim Van Opstal en andere instructors van de GKH konden alle deelnemers zich verdiepen in het Yamaguchi Gojukai. Ook Keishikai was met Jokyo Kees Nieuwenhuizen, senpai Rob Molenaar, Thomas Meijer, Klaas Van Steeg, Andre Cornelis Van Der Jagt, Silvia Schrijvers en Sara Daalhuisen vertegenwoordigd. Weer ontzettend veel geleerd en de sociale contacten met andere dojo’s prima kunnen aanhalen. Iedereen en met name Jan van den Dries Kyoshi bedankt voor een top weekend! Kijk nu al uit naar volgend jaar!!!Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
150.000 jaar geleden stuwden ijs en water massa’s aarde en stenen op en vormden zo een heuvelrug midden in Nederland. Op deze heuvelrug sta je in het grootste bos van de Randstad en heb je uitzicht over het rivierlandschap. Hier is de geschiedenis overal voelbaar. Door de vele landgoederen en kastelen maar ook door de grote militaire betekenis die het gebied heeft gehad.

Door haar ligging en schoonheid is de Utrechtse heuvelrug al eeuwenlang een plek waar mensen tot rust komen en nieuwe energie krijgen. Rijke stedelingen bouwden niet voor niets juist hier hun buitenplaatsen; dicht bij de stad maar toch midden in de natuur. Hier wordt de historie gekoesterd terwijl tegelijkertijd iedereen de heuvelrug op zijn manier kan beleven. Of je nu komt voor een rustige wandeling, avontuurlijke mountainbike tocht of om je te verdiepen in een onderdeel van de Nederlandse historie….

Welkom in ons Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug!
Wij zijn 15!

In 2003 sloegen de landeigenaren op en rond de Utrechtse Heuvelrug de handen ineen en werd Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug officieel geopend.  Inmiddels zetten  landgoedeigenaren, natuurorganisaties, provincie Utrecht, gemeenten, terreinbeheerders en diverse andere  belangenorganisaties zich al 15 jaar gezamenlijk in voor betere bescherming, beheer en ontwikkeling van de Utrechtse Heuvelrug. Wij zijn trots dat we onderdeel zijn van dit park.

In oktober bestaat het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug 15 jaar! En dat wordt gevierd. Hou de website www.np-utrechtseheuvelrug.nl goed in de gaten of volg het NP Utrechtse Heuvelrug  via Facebook, Instagram of Twitter @NPUtrechtseheuvelrug.

Back to Nature! Vier de herfstvakantie buiten!

15 jaar NP Utrechtse Heuvelrug is reden voor een feestje. Vier het mee tijdens de Beleefweek in de herfstvakantie. Ga mee naar buiten waar het avontuur op je wacht. Geniet van de herfst in al zijn geuren en kleuren. Excursies, speurtochten, sport- clinics en meer…
Kijk op op np-utrechtseheuvelrug.nl/wijzijn15

Zondag 21 oktober 2018 is de Keishikai Beleefweek activiteit.


Op maandag 27 augustus 2018 starten alle karatelessen weer bij Karateschool Keishikai.
We heten iedereen een hartelijk welkom terug bij Keishikai.


Keishikai KWA Trainingsweekend met volle zon beloond!

Van vrijdag 31 augustus 16:00 uur tot zondag 2 september 16:00 uur werd het Keishikai Karateka With Attitude trainingsweekend alweer voor de 3e maal in successie gehouden in de duinen en aan ’t strand van Noordwijk.
Ook dit jaar weer uitstekend weer, een fantastische accommodatie in de StayOkay en bovenal een super groep van enthousiaste, sportieve en gezellige karateka! Op veel aspecten van het Yamaguchi Goju Kai Karate-do werd uitgebreid ingegaan, verdiept en getraind. Zo aan ’t begin van een nieuw sportseizoen was dit weekend weer een uitstekende gelegenheid om samen de bakens uit te kunnen leggen voor een tof jaar trainen met elkaar! Allemaal ontzettend bedankt voor jullie bijdrage aan een top trainingsweekend!

KWA’s van het trainingsweekend in Noordwijk 2018.

Kijk voor een fotoverslag op de dojo Keishikai Facebook pagina.


Keishikai Karatedag rustig verlopen dit jaar.

Zaterdag 30 juni 2018 gaat te boek als een dag met tropische temperaturen en een rustige maar ozo geslaagde Keishikai karatedag in de bossen van Kwintelooijen als afsluiting van weer een mooi sportseizoen. I.p.v. de traditionele BBQ aan het einde van de dag was er deze maal gekozen om naar het Wokrestaurant in Elst te gaan, wat erg gezellig en zeer lekker eten was.Voor wat foto’s kan je hier kijken.


Keishikai Kyu-graad Examens 2018-II

Vrijdag 22 juni 2018 werden voor alle junioren en senioren karateka van dojo Keishikai de kyu-graad examens afgenomen. Aan het eind van de avond sloeg de balans vet door naar meer tops dan tips en was de examencommissie het unaniem erover eens dat ALLE examenkandidaten waren geslaagd!

Juniorengroep 1

Juniorengroep 2

Meer foto’s kan je hier zien.

André van der Jagt, Silvia Schrijvers en Arjan van der Toorn waren geslaagd voor respectievelijk hun 2e kyu, 8e kyu en 9e kyu!

Iedereen ontzettend gefeliciteerd met jullie nieuwe behaalde band of slip! Ga zo door!


GKH Jeugdstage – KUMITE

Zondag 27 mei 2018 werd de Jeugdstage Kumite georganiseerd door de Gojukai Karatedo Holland gehouden in Veenendaal. Al vroeg waren karateka uit het hele land op weg gegaan om in Veenendaal deze landelijke stage bij te kunnen wonen.

De jeugdstage werd gegeven door Kees Nieuwenhuizen Jokyo en de Senpais Rob Molenaar en André van der Jagt. Er werd zowel aandacht besteed aan het wedstrijdpuntensysteem alsmede het Gojukai Jiyu kumite. Er werd getraind in twee workshoprondes. In het ochtendgedeelte stond het wedstrijdpuntensysteem centraal en voornamelijk wat je nodig hebt om hier goed in te kunnen worden. Bij even doorvragen onder de aanwezige deelnemers werd al gauw duidelijk dat je naast kracht, snelheid, uithoudingsvermogen ook techniek (standen en kamae) en tactiek nodig hebt. Om deze peilers werden verschillende oefeningen gedaan. Naast indviduele oefeningen zijn de partneroefeningen ook erg belangrijk, omdat je elkaar dan kunt spiegelen en leren. ’s Middags na de lunchpauze werd vanuit de oefeningen van de ochtend voortgeborduurd met close combat, ashi barai en traptechnieken. Ondanks het warme weer buiten was het binnen in de dojo nog best uit te houden. Neemt niet weg dat velen na afloop nog even een ijsje haalden voor de terugreis weer te aanvaarden. Een mooie en zeer gepaste afsluiting van een super leerzame en gezellige karate dag!

Om de foto’s te bekijken klik je hier.

Deelnemers Kumite Jeugdstage 2018


Geslaagd Dangraad-examen voor Arjan en Thomas!

Zondag 22 april 2018 -Veenendaal
De laatste maanden werd zeer intensief getraind voor en na de reguliere lessen in dojo Keishikai door een aantal mensen en in het bijzonder Arjan en Thomas. De reden was het nationale Gojukai Dan-graad examen waar beide karateka zich voor hadden gekwalificeerd.

Vandaag was het dan eindelijk zover! Arjan en Thomas gingen op voor hun 2e Dan (Nidan) Yamaguchi Gojukai Karate Do. Alle onderdelen van hun examen, kihon ido, kata, kata bunkai, yakusoku kumite en het goju jiyu kumite werden zonder problemen doorlopen. Het was het vele zweet zowel tijdens de voorbereidingen als op het examen vandaag meer dan waard geweest: Arjan en Thomas, ook via deze weg, van harte gefeliciteerd met jullie behaalde Nidan vandaag. Jullie hebben het verdiend en ik ben super trots op jullie! 💥💥

Geslaagde kandidaten voor het Gojukai Karate Do Dan-graad examen samen met de examinatoren.


Zeer geslaagd Vanentournooi in Bennekom!

Op zondag 11 maart 2018 reisde de KeishikaI Jeugd richting Bennekom om daar in de DVO-hal deel te nemen aan de onderdelen kata en kumite op het 24ste Vanetoernooi van Karateschool  Fightin’Nabil. Er heerste een goede en uiterst sportieve sfeer op deze Vanencompetitie. Zo goed zelfs dat alle deelnemers van Keishikai, geen uitzondering daargelaten, boven zichzelf uitstegen in prestatie! Sara verbeterde zichzelf enorm op het onderdeel kata en kreeg de karakterprijs voor het onderdeel kumite. Doha liep haar kata’s ook enorm sterk. Rayan, Doha, Achraf en Romaisa wonnen veel moeilijke partijen bij het kumite. Op dit onderdeel kreeg Achraf ook de karakterprijs, omdat hij ondanks zijn enkelblessure hele slimme partijen heeft geknokt.
Kortom een lange, maar ozo leuke en leerzame dag voor alle karateka! Dank aan coach Mohamed en natuurlijk alle meegekomen ouders voor hun fijne aanwezigheid en support.
Een klein fotoverslag vind je op de Keishikai Facebook-pagina.

Straight outta Veenendaal vlnr Rayan, Achraf, Sara, Doha en Romaissa.


Alle examenkandidaten geslaagd op de eerste Keishikai Kyu-graad examens van 2018!!!

Over 2 dagen verdeeld werden afgelopen vrijdag 19-1-2018 en gisteren 22-1-2018 de kyu-graadexamens voor alle Keishikai karateka gehouden. Het niveau van alle karateka was aanzienlijk hoger geworden met ditmaal voor de meesten zelfs meer tops dan tips! De examencommissie was dan ook unaniem in hun beslissing: iedereen geslaagd!
Van harte gefeliciteerd allemaal en nu op naar de volgende mijlpaal op jullie pad van de lege hand! 

Regenboog-obis_20170602Gefeliciteerd


Meer nieuws vind je hier.


Keishikai_Veenendaal_logo_670px

sept_7_bird_migration